El pressupost municipal per al 2023 augmenta un 1,7% respecte l’any passat

23/01/2023 | Hisenda

El ple municipal de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès va aprovar el passat mes de desembre el pressupost per aquest any 2023, que ascendeix a 2.634.795,78 euros, un 1,7% més respecte al pressupost del 2022.

Per tercer any consecutiu, l’equip de govern aposta per no augmentar la pressió fiscal dels poblencs i poblenques i congelar els principals impostos i taxes municipals. A més, s’incorpora una nova bonificació del 50% de la quota de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica pels titulars dels vehicles elèctrics i híbrids.

Aquesta bonificació es suma a d’altres aprovades durant l’actual mandat, com són la bonificació del 50% de l’IBI en aquells habitatges que s’hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia provinent del sol per a l’autoconsum, la bonificació del 50% de la quota de la llar d’infants per a les famílies monoparentals o la bonificació del 95% de la quota de l’impost en les transmissions de terrenys de l’habitatge habitual del causant en ascendents, descendents i adoptats de primer grau i conjugues, deixant l’impost en una quantitat mínima en aquests casos.

El pressupost municipal del 2023 preveu, entre d’altres:

  • La instal·lació de dues pistes de pàdel.
  • Instaurar el programa preventiu “Bon dia” com a servei d’atenció telefònic a persones amb situació de dependència i que viuen sols/es, per tal de donar suport,  acompanyament  i comprovar el seu estat de salut.
  • La realització del disseny i implementació del procés dels primers pressupostos participatius al municipi. Aquest mecanisme permetrà als poblencs i poblenques influir o decidir directament -mitjançant processos de participació ciutadana- sobre els pressupostos municipals.

El pressupost municipal pel 2023 es va aprovar amb els vots a favor d’Esquerra, Centrats i del regidor no adscrit, Félix Lillo. Van votar en contra els grups d’AM-PM i Podem.