Tot a punt per l’inici del curs escolar

12/09/2020 | Educació

Aquest dilluns 14 de setembre es dona el tret de sortida al nou curs escolar 2020/21 amb la incertesa de no saber com funcionaran tot el seguit de mesures i protocols que s’han establert per minimitzar el risc de contagi de coronavirus entre alumnes i personal dels centres, una tasca que resulta del tot ingent per a docents, personal administratiu i també per a les famílies que s’hauran d’adaptar a aquesta nova realitat. Una nova realitat que es farà palesa només accedir als centres, amb canvis significatius ja pel que fa als accessos.

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès s’ha bolcat per ajudar les escoles del municipi a implantar totes les mesures de seguretat i els protocols preventius per evitar contagis. L’objectiu prioritari és assegurar que els centres educatius siguin entorns segurs, per això seguim en contacte permanent amb els centres educatius del nostre municipi (llar i escola) per donar-los suport.

El consistori ha activat tot un conjunt de mesures en coordinació amb els centres d’entre les que destaquem les següents:

-Incrementar la neteja. S’incrementarà el servei de neteja i es farà una desinfecció a mig matí dels espais més concorreguts del centre així també com dels lavabos.

– Aprovació del protocol del servei de transport escolar que descriu de manera detallada unes mesures d’excepcionalitat per al curs 2020/2021, que s’han hagut de prendre seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat per a garantir la seguretat de tots i totes, ja sigui dels nens i nenes que utilitzen el servei urbà de transport com a bus escolar i també les persones que l’utilitzen com a servei de transport urbà, generalment persones d’edat avançada.

Atenent a la pandèmia sanitària existent es fixen amb caràcter excepcional els següents horaris:

Horari de matí per entrar a l’escola (9.00h)

Horari de tarda per sortir de l’escola (16.30h)

Des de la regidoria d’Educació es recorda que “tots plegats som conscients que estem davant un inici de curs excepcional i es vol posar en valor la feina dels professionals dels centres educatius del nostre municipi per adaptar-se als requeriments dels departament d’Educació i Salut.”

Més informació sobre el Protocol del Departament d’Educació davant de la Covid-19