Exemple

Protecció Civil La Pobla de Montornès

977 64 80 12 (Ajuntament) de 9 a 14 h

636 40 04 19 (Ricard) de 16 a 21 h

T’agradaria formar part de Protecció Civil La Pobla de Montornès?

Si t’agrada el voluntaris no ho dubtis!

 

PoblaGat

Des del passat mes d’agost, l’Associació d’Amics dels Gats de La Pobla de Montornès – POBLAGAT treballa conjuntament amb l’Ajuntament per garantir el benestar dels gats i gates que viuen als carrers de la vila, evitar el creixement descontrolat de les colònies felines i millorar la convivència entre els animals i el veïnat.

L’associació POBLAGAT està formada per persones voluntàries que desenvolupen diverses tasques al municipi. Actualment som 16 voluntaris i voluntàries.

D’una banda, ens encarreguem de l’aplicació del mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn) per tal de millorar la qualitat de vida dels animals i controlar les colònies limitant el seu creixement. A través d’aquest mètode, les gates i els gats són capturats i traslladats al centre veterinari. Allí són esterilitzats per evitar que es reprodueixin incontroladament i, després, són retornats a la seva colònia de forma segura. Quan es capturen també s’aprofita per desparasitar-los.

D’altra banda, ens encarreguem de la seva alimentació controlada i del bon estat i neteja dels espais on es troben els animals, per tal procurar la comoditat del veïnat i fer que les colònies no suposin una molèstia. Així, hi ha una persona a càrrec de cadascuna de les colònies, autoritzada per l’ajuntament, que és la única responsable d’alimentar els gats i gates de la seva colònia, així com de mantenir l’espai net i en bones condicions. Ens els propers mesos, l’Ajuntament s’encarregarà de senyalitzar els espais habilitats per posar el menjar i l’aigua dels gatets. Cal recordar que només aquestes persones autoritzades pel consistori poden alimentar-los.

Finalment, si es detecten colònies que poden suposar una molèstia per la seva ubicació o un perill per als animals, es treballa per canviar-les de lloc i establir-les en espais més adients.

Totes les persones que col·laboren en aquest projecte ho fan de manera voluntària i els mitjans econòmics per fer front a les despeses de menjar, esterilitzacions, captures (gàbies, guants…), medicació, etc… provenen de subvencions de l’Ajuntament de La Pobla de Montornès, de la Diputació de Tarragona i de donatius.

Actualment s’està treballant en la identificació de totes les colònies existents al municipi i en l’esterilització del màxim nombre de gates i gats per controlar el seu creixement. Durant els mesos d’octubre i novembre s’han esterilitzat ja un total de 40 gatets i gatetes, 14 d’ells a través dels recursos propis de l’Associació i 26 amb recursos aportats per l’Ajuntament de La Pobla.

Des d’aquí aprofitem per demanar la col·laboració de tots els veïns i veïnes, tant si voleu col·laborar com a voluntaris i voluntàries, o simplement demanant-vos que no feu mal els animals ni dificulteu la nostra tasca, en benefici de la nostra convivència. També s’accepten donacions de menjar, etc. i donatius que podeu fer arribar al bar Le Petit Plaisir i el Forn S. Virgili, establiments col·laboradors de l’associació Poblagat.

Si voleu contactar amb nosaltres podeu trobar-nos al Facebook Associació d’Amics dels Gats de La Pobla de Montornès