Procés participatiu per decidir noms de dones pels espais municipals de la Pobla de Montornès

08/03/2023 | Dona

A la sessió plenària del 3 de gener de 2020 es va aprovar per majoria absoluta, anomenar la futura biblioteca de La Pobla de Montornès Neus Català i Pallejà, republicana deportada i perseguida pel nazisme i el feixisme.

Per primera vegada en la història del municipi es proposava que un equipament municipal portés el nom d’una dona i des de l’equip de govern es considera que cal donar continuïtat a les primeres passes iniciades l’any 2020 i revertir la invisibilitat de les dones en l’espai públic.

Per aquest motiu, atès que existeixen nombroses sales que són objecte de cessió a entitats i associacions del nostre municipi que es troben emplaçades en diversos equipaments municipals com ara les antigues escoles, l’entorn de Mas Solé o la Zona Esportiva Municipal, i amb el clar objectiu de visibilitzar el paper de les dones en l’àmbit polític, cultural, artístic, científic I esportiu, es considera que un mecanisme d’impuls de la igualtat de gènere seria que les diferents sales portessin el nom de dones que han estat rellevants per les seves contribucions en diferents àmbits, ja que la seva història mereix ser recordada perquè el seu llegat és de tots i totes.

En aquest sentit, i amb la voluntat de fer partícips a tots els veïns i veïnes de La Pobla de Montornès es creu necessari iniciar un procés participatiu per reivindicar i visibilitzar la memòria de dones que han tingut una importància en la història, amb la inclusió dels seus noms a les diferents sales que integren els equipaments municipals relacionats a les línies precedents.

Per aquest motiu, es portarà al ple municipal del 14 d’abril la proposta de posar en marxa un procés participatiu per anomenar les diferents sales integrants d’equipaments municipals amb nom de dones que han estat rellevants per les seves contribucions en diferents àmbits.

Amb aquest procés, l’Ajuntament de la Pobla de Montornès fa una nova aposta per la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania.