Aprovat el Pla Local de Joventut de la Pobla de Montornès 2022-2025

20/01/2023 | Joventut

Transcorreguts set anys sense disposar d’un Pla Local de Joventut vigent, des de l’Ajuntament de La Pobla de Montornès es considera que és imprescindible situar de nou les polítiques de joventut en l’eix d’acció del govern municipal i per aquest motiu es considera necessari disposar d’una eina de planificació estratègica de les polítiques locals de joventut. Convençuts que aquesta és la manera d’executar unes polítiques coherents, que busquen millorar la situació del jovent del municipi i donar resposta a les seves necessitats.

Aquesta aposta per dissenyar i implementar un nou pla té presents els factors que influencien en la vida de les persones joves però també la cohesió social, la participació i el sentiment de pertinença.

El Pla Local de Joventut és l’eina de referència per a desenvolupar polítiques de joventut del municipi. El present pla presenta una anàlisi de la realitat juvenil, juntament amb una anàlisi de les polítiques de joventut municipals i, a la vegada, intenta donar respostes estratègiques als reptes detectats en el procés de diagnosi.

Durant el procés d’elaboració s’ha intentat recollir la percepció de la realitat que tenen els i les joves, els seus interessos i sobretot, les seves necessitats amb l’objectiu d’identificar els punts febles del conjunt de serveis oferts per l’ajuntament, i procurar implementar accions que puguin resoldre aquestes mancances.