El Govern de la Pobla de Montornès demana més treball policial en les ocupacions il·legals al municipi

06/08/2021 | Ajuntament

El Govern de la Pobla de Montornès considera que el problema existent a la urbanització Castell de Montornès amb les ocupacions il·legals d’habitatges necessita de més pressió policial perquè es pugui solucionar. L’alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, vol diferenciar entre les ocupacions a causa de situacions socioeconòmiques complicades, on els Serveis Socials han de treballar-hi, i les que estan organitzades per màfies que busquen espais per portar a terme les seves activitats il·legals o treure diners a aquestes famílies sense habitatge.

Larios recorda que des de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès s’han mantingut reunions amb altres administracions per intentar trobar solucions per a un problema real, però que no és exclusiu del municipi, ja que les màfies aprofiten els buits de la legislació actual per ocupar deforma il·legal habitatges, com s’ha vist recentment en localitats veïnes.

Recorda, a més, que un Ajuntament de la mida del de la Pobla té molt poca capacitat d’incidir en una problemàtica com aquesta, ja que té unes competències i uns recursos molt limitats, però si que pot fer pressió en altres administracions i això és el que ha fet els darrers dos anys i seguirà fent fins que no s’hagi solucionat.

Per això, l’Ajuntament de la Pobla de Montornès dona suport a la manifestació/concentració convocada per l’Associació de Veïns de la Urbanització Castell i Flor de l’Ametller aquest dissabte, 7 d’agost per denunciar la ocupació il·legal d’habitatges en aquest sector del municipi.