Reunió amb Aqualia per avaluar el problema de subministrament d’aigua a la Pobla

07/08/2020 | Serveis

Aquest divendres 7 d’agost, l’alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, i el regidor responsable del subministrament d’aigua, Ivan Garcia, s’han reunit amb l’empresa Aqualia, empresa concessionària del servei de subministrament d’aigua al municipi, per avaluar els problemes en aquest subministrament.

Actualment, el municipi compta amb 4 pous actius: el pou de Rubials, el pou del Barranc, el pou Mort i el pou de l’Escorxador, aquest últim, recuperat aquest 2020, després de fer-hi una inversió de restauració. Amb la incorporació d’aquest últim pou, la capacitat diària ha augmentat respecte als darrers anys, però entre tots, no tenen prou capacitat de captació pel sobre consum que s’ha generat aquests darrers mesos.

La crisi sanitària, l’època estival i el canvi de costums de consum, sumat al mal ús que alguns usuaris li donen al servei, ha generat un dèficit de 500 m³ setmanals entre la demanda de la xarxa i la capacitat de captació dels pous.

Com que l’estat dels dipòsits es troba al nivell de reserva mínim (per sota del 25%), s’ha intentat revertir la situació amb talls del subministrament del pou de Rubials. Aquests talls han permès recuperar lleugerament el nivell del dipòsit, però l’augment de demanda de la xarxa els caps de setmana, fa preveure que, fins i tot amb tancaments nocturns de la sortida del dipòsit, es produeixi una considerable pèrdua de nivell, i per tant, la reserva, pot arribar a esgotar-se al llarg del mes d’agost si no es produeix un descens en el consum de la població.

Per aquesta raó, donades les circumstàncies, Aqualia considera necessari mantenir els tancaments nocturns del dipòsit i fins i tot, ampliar-ne l’horari.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament buscarà la col·laboració dels propietaris de pous particulars i fins i tot, el reforç amb cubes diàries d’aigua per ajudar a mantenir els nivells mínims dels dipòsits, i d’aquesta manera, reduir els talls diaris, o almenys, que no augmentin les hores sense servei.

A la gràfica es pot apreciar el descens de reserva d’aigua les darreres setmanes i la lleugera recuperació amb els talls nocturns.