Benvinguts a la Pobla de Montornès

La Pobla de Montornès és un municipi al nord de la comarca del Tarragonès, que forma part de la subcomarca denominada Baix Gaià. Està situat a quatre quilòmetres del mar i coronada pel Pic de la Mola (318 metres). El municipi consta del nucli urbà i de diverses urbanitzacions repartides pel terme municipal (Castell de Montornès, Flor d’Ametller, Poblamar i Eixample Llevant), a  més a més també inclou  els masos de la Trunyella i el despoblat Rubials.

Dins del seu terme municipal hi trobem camins i barraques de pedra seca, masies i camps d’ametllers i garrofers centenaris, per on  hi pasturen encara ramats d’ovelles i per on també s’hi pot passejar o fer senderisme. Tot i que el sector serveis ocupa la majoria de la seva població, encara compta amb activitat industrial del sector tèxtil i queden alguns pagesos que cultiven horta i secà. Destaca la producció de cultius ecològics, que permeten a molt pagesos fer venda directa des dels seus portals principalment els dissabtes, coincidint amb el mercat setmanal del municipi, així com també forns de pa tradicionals, productes làctics artesanals i tot un teixit associatiu que dinamitzen l’activitat esportiva i cultural del municipi.

Al nucli urbà urbà del municipi hi destaca l’Església Parroquial de Santa Maria de Montornès datada de l’any 1575. A tocar d’on hi havia l’antic castell, avui desaparegut, trobem l’Ermita de la Verge de Montornès. El 1783 es va construir, damunt les restes de la capella del castell, l’ermita actual. Aquesta disposa d’un sorprenent mirador on es celebra l’Aplec de dilluns de Pasqua florida, festa titular de l’ermita de la  Mare de Déu de Montornès,  i també des de fa més de 45 anys el Pessebre vivent durant la festivitat nadalenca. Altres festivitats a destacar són la Festa Major, que es celebra el 8 de setembre, i la Festa de la Pigota, a l’octubre.

Balanç municipal

balanç pobla montornes

Subvencions i ordenances

Notícies

II Concurs de balcons i aparadors decorats i/o il·luminats

II Concurs de balcons i aparadors decorats i/o il·luminats

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès posa en marxa per segon any consecutiu el Concurs de balcons i aparadors decorats i/o il·luminats. La decoració serà lliure, però amb temàtica nadalenca i la decoració haurà de romandre fins al 6 de gener. Les inscripcions es...

S’inicien les obres de substitució de la coberta del poliesportiu

S’inicien les obres de substitució de la coberta del poliesportiu

Aquesta primera setmana de desembre han començat les obres de substitució de la coberta del pavelló poliesportiu. Tot i que el projecte de substitució es va redactar el juliol del 2020, la dificultat que tenen les empreses a causa de la pandèmia per adquirir material,...

La Pobla encendrà les llums de Nadal el 5 de desembre amb una festa

La Pobla encendrà les llums de Nadal el 5 de desembre amb una festa

El diumenge 5 de desembre, a les 17:00 hores, a la plaça de l’Església, celebrarem la Festa de l’Encesa. Hi haurà animació infantil i photocall amb en Mickey i la Minnie mouse i, tot seguit, es farà el compte enrere per l’encesa de les llums de Nadal 2021.